Programe

LECTORATELE DE LIMBA ROMÂNĂ

Lectoratele de limba română reprezintă continuarea unei adevărate tradiţii legate de predarea limbii române în universităţi din străinătate. Derularea activităţii acestor lectorate prin intermediul Institutului Limbii Române reprezintă modalitatea prin care statul român promovează limba, literatura, cultura şi civilizaţia românească în mediul academic din afara ţării, conform politicii lingvistice specifice Uniunii Europene.

În prezent sunt funcţionale 45 de lectorate de limba română în universităţi din Europa, America de Nord, Asia de Sud şi de Est, Caucaz.

BAZA DE DATE - LECTORATE 2013-2014 Site

BAZA DE DATE - LECTORATE 2012-2013
BAZA DATE - LECTORATE 2011 - 2012.pdf
BAZA DE DATE - LECTORATE 2010 - 2011.pdf
http://www.ilr.ro/lectori.php?lmb=1

CURSUL DE LIMBĂ, CULTURĂ ŞI CIVILIZAŢIE ROMÂNEASCĂ

“LCCR” este un proiect internaţional dezvoltat în cadrul unui parteneriat între Ministerul Educaţiei din România şi alte state membre UE.

Obiectivul principal vizează predarea cursului opţional de limbă, cultură şi civilizaţie românească elevilor români înscrişi în unităţi de învăţământ din Belgia, Italia şi Spania. Cursul a debutat în anul 2007 având parte de o continuă crestere a numărului de elevi de la an la an, în prezent fiind încrişi peste 5000 de elevi cu varste cuprinse între 3 ani şi 18 ani.

BAZA DE DATE - LCCR.pdf

ATESTAREA CUNOŞTINŢELOR DE LIMBA ROMÂNĂ

Atestarea cunostintelor de limba română se înscrie în rândul acţiunilor derulate în cadrul multilingvismului, instrument de guvernare specific Uniunii Europene.

Sesiunile de evaluare a cunoştinţelor de limba română în vederea atestării sunt organizate atât în ţară cât şi în străinătate, conform unei metodologii aprobate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România.

Testele de evaluare sunt concepute pe cele 6 niveluri de competenţă lingvistică, în conformitate cu Cadrul comun european de referinţă pentru limbi.

 
DESPRE INSTITUT
LEGISLATIE
PROGRAME
PROIECTE IN LUCRU
FORMULARE
LECTORATE
EVENIMENTE CULTURALE
COMUNICATE DE PRESA
APLICATII LINGVISTICE
FORUM
HARTA INTERACTIVA
INFORMATII PUBLICE
CONTACT
Copyright © 2006