Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Conferința Contemporary Romanian Literature in foreign countries

noiembrie 25, 2016

În 25 noiembrie 2016 a avut loc la Lectoratul de Limba română de la Universitatea din Lund conferința Contemporary Romanian Literature in foreign countries, susținută de domnul lector univ. dr. Marius Traian Miheț, lector de limba română la Universitatea Comenius din Bratislava. Conferința se înscrie în proiectul de accesare de fonduri cu același nume, câștigat de Lectoratul de Limba română de la Universitatea din Lund în cadrul grantului susținut de Strangsdonation fond, Facultatea de Teologie și Științe Umaniste, sesiunea martie 2016.

Conferința face parte din seminariilor de cercetare științifică de limbă și literatură română ale Centrului de Limbi și literaturi. Prelegerea susținută a avut ca rezultat actualizarea de către un specialist a datelor referitoare la dezvoltarea studiilor de istorie a literaturii române și de critică literară. Cercetarea domnului lector univ. dr. Marius Traian Miheț are o legătură imediată cu disciplina Literatură română, 7,5 credite (RUMM11) pe care lectorul de limba română din Lund o predă ca disciplină obligatorie în cadrul Masteratului în lingvistică – specializarea română. Cercetarea este astfel un beneficiu pentru Lectoratul de Limba română, pentru masteranzii de la diferite specializări (latină, italiană, franceză, spaniolă) și pentru universitarii Centrului de Limbi și literaturi.

Manifestarea se înscrie într-o tradiție inaugurată în 16 septembrie 2015 prin conferința prof. univ. dr. Felix Nicolau, Political correctness and cultural marketing in Romania și continuată în 28 februarie 2016 prin prelegerea cercetător. dr. Iosif Camară, „Blachii ac pastores Romanorum”:de nouveau sur les destins du latin à l’Est, în 6 mai 2016 de prezentarea conf. univ. dr. Constantin-Ioan MLADIN, Considérations sur la modernisation et la redéfinition de la physionomie néolatine du roumain. Deux siècles d’influence française, iar în 25 mai 2016 de lect. univ. dr. Gabriela Chiciudean, Le statut de l’écrivain professionnel dans la période d’entre les deux guerres. Seria va fi reluată în martie 2017 de prezentarea conf. univ. dr. Rodica Chira, Evil Spirits and Transylvanian Beliefs as Illustrated in “The Due Term”.

http://www.sol.lu.se/sol/kalendarium/?&dateTime=anyDate&sortMode=reversed&seriesId=57&type=seminar

Lucian Vasile Bâgiu,

Lector al Institutului Limbii Române,

Universitatea din Lund, Suedia

 

Detalii

Dată:
noiembrie 25, 2016
Eveniment Category: